Julbordsmatematik

Jo, som jag skrev tidigare så har jag tänkt att några få enstaka tillfällen ska jag få äta. Och igår var ett sånt tillfälle.
 
Ni vet, det var en sån där trevlig julklapp från förra året med presentkort på Wallmans salonger och det är ju superkul. Och så går tiden och inte en enda gång under hela året har vi ens haft tid att fundera på att gå dit. Men nu blev det bråttom eftersom presentkortet går ut till jul och igår var enda dagen de hade platser kvar.
 
Så vi bokade och jag hade såklart inte läst på ordentligt, för jag trodde vi skulle få in en meny och jag tänkte att lite fisk går bra. Men då var det naturligtvis premiär på julbordet igår!
 
Shit tänkte jag, vad gör jag nu, det finns ju i princip ingen sallad, ingenting som inte är kött eller potatis. Och alltså, vegetarianer behöver inte bry sig om att gå till Wallmans på deras julbord, det enda det inte var kött i var dessertbordet efteråt...
 
Men ok, jag hade ändå tillåtit mig att äta så det gjorde jag. Pyttelite av varje, en köttbulle (det var ju hjort-köttbullar, det måste man ju smaka...), gravad lax, rökt lax, liiiiiite jansons, en ynka prinskorv, en liten sked skagenröra, lite paté, lite gubbröra såklart och minsta sillbiten jag kunde hitta. Och vips hade jag en full tallrik. Vaddå en handflata protein och resten grönsaker? Tror enda grönsakerna de hade var syltlök (yay) och rödbetssallad. Inte ens som dekoration!
 
Först försökte jag räkna ut hur mycket kalorier det var men sen, vet ni vad, sen struntade jag i det och bara njöt av den goda maten!!! Visst åt jag för mycket men det var sååååå gott! När den där biten gravad lax med hovmästarsås nuddade min tunga, åååå, änglar sjungo halleluja! Eller janssons frestelse, den gräddiga ljuvligheten...
Och jag smakade faktiskt lite av dessertbordet också, men där var det inga problem att ta en tesked av något som såg gott ut, smaka lite och gillade jag det inte så åt jag inte upp det.
 
Kollade med vågen imorse, 1,5 kg upp, väger 83,1! Visst, det är nog inte så att jag åt den vikten i mat, men det binder ju vatten på ett annat sätt. Så jag har skjutit upp mitt mål med en vecka eller mer. Men trevligt var det! Och just på grund av att vi hade en sådan mysig kväll så var det värt det. Men det här gör mig nästan mer beslutsam att just när det gäller julafton, att jo, jag FÅR OM JAG VILL. Men vill jag verkligen? Som det känns nu kan jag lika gärna strunta i det! Det här julbordet var så gott att jag vill inte förstöra illusionen om den goda maten. Fast jag kanske tycker annorlunda om en månad, det är "långt" till julafton! :-D
 
Och jag hoppade i alla fall över alkoholen. För att inte trilla dit på det så tog vi bilen dit och jag körde hem, då kunde jag ju inte dricka! Och det var ingen förlust även om det hade varit gott med den lilla snapsen till!