Det saknade sjuttiotalet!

Förutom att jag kämpar med vikten så håller jag också på att jobba ihjäl mig! Har inte börjat julhandla, får ut och spurta den 23...
Har jobb inbokade idag, imorgon, och så en massa som ska levereras på måndag och tisdag. Så om jag jobbar till midnatt eller så de här dagarna så borde jag hinna. Kanske...
 
I vilket fall som helst, jag stal mig tiden att bara skriva ett kort inlägg här. För min egen skull, för jag vill komma ihåg hur jag tänkte och känner och upplever... För att jag vet att det här är inte den svåraste biten, det är att hålla vikten sen. Herregud, jag har aldrig sett mig själv som någon som jojobantar, men det är ju precis vad jag gjort hela mitt liv. Vet inte hur många fantastiska olika dieter jag testat, någon där man skulle dricka kaffe med socker, äta kopiösa mängder ägg, flygvärdinnedieten, citrusfrukter, knäckebröd med keso i fyra veckor, danska rikshospitalets diet... You name it, I've tried it. Och ja, de senaste trenddieterna också såklart!
 
Såg på tv om den där killen som kom på eller i alla fall lanserade 5:2 dieten, försökte såklart googla på detta fenomen, det verkade ju vara så bra. Lade ut en fråga på ett forum om någon testat eller hade några inputs och det enda jag fick tillbaka var att nej, det verkar inte vara bra för kroppen, nej du är dum i huvudet som testar det där, nej det kommer aldrig att gå. Bara någon månad senare så var det så stort att varenda kändiskock hade gjort kokböcker och stod och visste massor om det i tv. Men den funkade inte så bra för mig heller, mest för att jag inte drev igenom de två dagarna av 500 kcal. Hm...
 
Men nu har jag gått på LCD de senaste två veckorna. Kan inte säga att viktnedgången avstannat, lite kanske. Förut gick jag ner lite mer än ett kilo i veckan och nu går jag ner kanske 8 hekto. Men det funkar ändå bra. När jag är ute och jobbar så måste jag äta för annars blir jag svag och helt orkeslös, så jag äter fem mål om dagen. Max 800 kcal om dagen.
 
Och halleluja, ääääääääntligen kom sjuan!!! Trögt var det, låg och duttade på strax över 80 i en hel vecka tills en morgon så stod vågen 79,8 kg! Yay!!!
Det är ungefär två veckor sedan nu och imorse stod vågen på 78,3 kg! yay!!!
Och jag får kommentarer om att jag ser fin och fräsch ut, känns skönt med ett kvitto på det faktiskt! :-D
 
Vi åker iväg på en långresa i mitten av januari. En sådan där resa som man gör en gång i livet och vi är borta en månad. Egentligen skulle jag äta LCD under den tiden, men eller hur! Självklart kommer jag att äta och dricka gott. Jag kommer absolut att tänka på vad jag äter, men jag kommer att äta glass, äta god mat, dricka vin etc. Men kanske inte i de mängderna som förut. Eller jag hoppas det i alla fall!
 
Jag tänker att jag tillåter mig fem kilo upp. För upp går man på semestern! Jag i alla fall. Så det är några veckor dit, om jag har tur hinner jag gå ner ca fem kilo till innan vi åker och sen är det de kilona jag får gå upp. Och sen är det back to normal när jag kommer hem igen.
 
Jag kunde ju iof ha gått ner mer nu om jag hade varit duktigare med träningen, men ärligt talat, att träna tar en stor bit av dagen. Det tar mig ca 20 min bara att ta mig dit, byta om, träna, duscha, åka hem och då är jag uppe i drygt två timmar, två och en halv, och just nu har jag _inte_ den tiden! Inte när jag inte ens hinner umgås med mina barn för jag måste leverera jobb innan jul! Så jag väljer bort det! Så länge i alla fall.
 
Hm, jag låter lite sliten, och det är jag. Det tar på psyket att hålla på och inte äta också. Jag har visserligen fuskat två gånger till sedan sist. En kväll fick jag syltlöksfrenzy och gick loss på en halv burk, och igår blev det kyckling och potatisgratäng. I teorin så borde det inte ha någon jätteeffekt, dels för att jag tog väldigt lite, lade upp det på en assiett så kändes det mer, så en handflata kycklin och en barn-knytnäve med potatisgratäng och sen lite grönt till det. Så jag klev absolut inte över vad jag förbrukar i kalorier per dag bara genom att vara vaken och andas, vilket ligger på runt 1500-1600 kalorier. Och ja just det ja, en bit mögelost blev det också. Men jag kom i alla fall inte över säkert 1200 kalorier. Hade ätit för 600 tidigare på dagen, och den lilla måltiden tror jag inte innehöll 600 kalorier. Men räknar på den säkra sidan.
 
Nej, nu är det marsch pannkaka gå och jobba så jag får något gjort idag så jag inte behöver jobba sålänge i natt!